Geslaagde bijeenkomst VNH bij Probook/LibertasPascal

Voorafgaande aan de algemene vergadering VNH op 12 juli jl. hebben we een kijkje kunnen nemen in de grafische keuken van Probook/LibertasPascal . Een enthousiaste rondleiding van de beide eigenaren, Izo Hoitink en Peter Lagerweij.
Probook produceert boeken vanaf 1 stuks. Een bijzondere markt van klanten: bedrijven en veel particulieren. Ze worden ook breed gevonden door de creatieve mensen uit de regio.
LibertasPascal en Probook werken nauw samen en doen ook het nodige werk voor andere grafische bedrijven. Offset hebben ze niet meer. De kwaliteit van print is prima en biedt veel mogelijkheden tot flexibiliteit per productie. Van aantallen, personalisering, toepassing verschillende materialen, etc. Kortom een veelzijdig bedrijf.
De boekproductie vanaf 1 stuks kan ook dankzij de printtechnieken. Het binden van deze boeken gaat bijna altijd machinaal. De diverse machines worden uitgebreid gedemonstreerd en er zijn natuurlijk de nodige opmerkingen en vragen over looprichting, lijmsoorten, naaitechnieken, etc.
Soms heeft Probook voor echt handmatige klussen behoefte aan ondersteuning door een handboekbinder. Indien er handboekbinders zijn die in overleg en op afroep beschikbaar zijn (of iemand weten die dat wil) dan kunnen zij contact opnemen met Izo of Peter.
De VNH dankt de mensen van Probook/LibertasPascal voor hun enthousiaste uitleg en openheid. Ook het beschikbaar stellen van vergaderruimte en de daarbij horende gastheer taken zijn op voortreffelijke wijze ingevuld..