Opleiden

Een goede opleiding is de beste basis voor het voortbestaan van de branche. Helaas zijn er geen centrale instituten meer waar de kennis en ervaring van het vak worden doorgegeven. Opleiders van verschillende origine bieden goede deelopleidingen en interessante cursussen aan. Een aantal van onze leden organiseert zelf cursussen.
Op dit moment is er 1 lid die een opleiding tot handboekbinder aanbiedt

Dè Vakopleiding Handboekbinden – VOHB

Voor mensen met een passie voor mooi gebonden boeken, die affiniteit hebben met hoogwaardige materialen en die houden van werken met hun handen.

Je volgt een tweejarige opleiding die gedegen is en breed georiënteerd. Deze tweejarige opleiding gegeven door vakmensen uit de praktijk is resultaat- en doelgericht. Met als belangrijkste drijfveer het overdragen van kennis en vakmanschap. In een overzichtelijke groep leer je in een klassikale opstelling bijzondere boeken maken op een professionele manier. Je werkt met gespecialiseerde machines, gereedschappen en met materialen van hoge kwaliteit. Je sluit de opleiding af met een examen en ontvangt een diploma. Met het Vakdiploma Handboekbinden kun je zelf aan de slag als professioneel handboekbinder.

Docenten: Hans Pieterse en Judith van Daal
Meer info