Indrukwekkend bezoek aan drukkerij Aeroprint te Ouderkerk aan de Amstel

Een bezoek dat verrassender en leerzamer bleek dan wellicht verwacht. De thuisblijvers hebben iets gemist.

Een gevarieerd gezelschap, met de nodige studenten VOHB, kreeg een enthousiasmerend verhaal te horen van directeur Erwin Koerts.

En dat niet alleen!
Men kreeg prachtige voorbeelden te zien van toepassingen die niet ‘uit het boekje’ waren, maar juist door veel experimenteren, lef, kennis en inventiviteit bijzondere druk/print resultaten tot stand waren gekomen.

Een familiebedrijf, gestart in 1968 op Schiphol, sinds 1978 gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel en ‘still going strong’. Met een zeer divers klantenbestand tot ver over de Nederlandse grenzen, verdiend door dingen anders te doen en het prijsvechten aan anderen te laten. En door goede samenwerking met stabiele partners in de sector.

Op hun website staat ook ‘boekbinderij’, maar dat zijn ze niet echt. Alhoewel we tijdens de rondleiding wel een paar dingen gezien hebben die er echt klasse uitzagen en waar de lerende en de professionele boekbinders met ‘vakgenoegen’ naar keken en de uitleg zeer waardeerden.

Dat de digitale printapparatuur het mogelijk maakt de gekste materialen te verwerken die zelfs ervaren boekbinders doen watertanden, bleek wel in de exporuimte.

En na dit alles kon er ook nog gesmuld worden van het buffet en werd er ruim tijd genomen om de opgedane indrukken al pratend te verwerken.

Geef een reactie